projecthappy.blogg.se

Ett lyckligare liv

Boktips: Hemligheten

Kategori: resultat

 Det går att konstatera att vår lyckonivå påverkas i allra högsta grad av varaktiga och nära realtioner. Men att vårda och behålla en relation är inte det lättaste, speciellt inte i det postmodernistiska samhälle vi lever i, där individen står i fokus och vi ska klara oss själva. Dock är ensam inte alltid starkast. En ny studie gjord av National Bureau of Economic Research visar på att gifta par är lyckligare! Trots denna lyckobringande faktor så skiljde sig 25.100 par i Sverige år 2013.
 
Därför passar det bra med ett boktips, denna bok är lättläst men innehåller så mycket värdefulla och användbara funderingar och tips om hur relationer fungerar- och hur du själv fungerar i relationer. Det mesta handlar om att bli mer medveten om skillnaden på tanke, känsla och handling. Boken återkopplar ständigt till John Bowlbys kända anknytningsteori. Mer om den kan du läsa här.
 
 
Hemligheten: från ögonskast till varaktig relation, är skriven av Dan Josefsson (journalist) och Egil Linge (Psykolog) och utgavs år 2008. 
 
 
Läs, läs, läs!
 
/Amanda
 
 
 
Kommentera inlägget här: