projecthappy.blogg.se

Ett lyckligare liv

Vad är lycka?

Kategori: Övrigt

 
Lycka är ett, i dagens samhälle, vardagligt begrepp. Precis som skivet i lyckoessän så är det ett ämne som är högst aktuellt, inte minst i det postmodernistiska samhälle vi lever i. Trots människans naturliga strävan efter lycka så är det många människor som känner sig osäker på själva definitionen av lycka, något som detta projekt har som syfte att klargöra.
 
Tidigare inom forskningsvärlden ansågs det var lite tabu att forska inom just ämnet lycka och den forskning som utfördes togs inte på allvar. Idag och sedan ett flertalet år tillbaka så är lyckoforskningen större än någonsin, kanske är det just för att det finns ett sådant stort intresse och efterfrågan på att veta mer om ämnet. På senare tid har kognetiv psykologi, dvs. hjärnan och tankens påverkan på din inställning till livet blivit det mest populära terapiformen, därav har intresset för lycka, som i viss mening innefattar välbefinnande, blommat upp. Men går det att påverka sin egen lycka? Och vad är egentligen lycka? En känsla, ett tillstånd, en väg att gå eller ett mål att nå? 
 
 
I kategorin BAKGRUND som finns här på bloggen kommer all fakta att samlas. Faktadelen består av tidigare forskning som jag använt som research till detta gymnasiearbete. Alla andra kategorier finns tillgängliga i menyn till vänster. 
 
 
 
/Amanda
Kommentera inlägget här: